Vakantie bedevaarten & NaZomer Bier!

Het zomerreces zit er weer op. 1 Oktober vangt de eerste brouwsessie weer aan.

De Broeders zijn de afgelopen weken op diverse bedevaarten geweest naar allerlei uithoeken van Europa. Portugal werd bezocht, Puglia, Vlaanderen en Toscane. Op deze bedevaarten is er weer de nodige kennis opgedaan van de diverse producten van mede Brouwbroeders die op dezelfde missie zijn als de WestFriese Brouwbroeders.

Vele bieren zijn getest en heilige plekken zijn bezocht. Ook diverse heilige attributen zijn aangeschaft om de brouw sessies in de eigen Abdij, onder toezicht van onze Heer, in goede banen te leiden.

Ieder brouwsel wordt door de Broeders nu door de Here zelf begeleidt. We kunnen we zeggen onder het toezichthoudend oog van…

Persoonlijke bescherming
De Here Waakt

Daar ieder brouw proces uiterst religieus wordt uitgevoerd en begeleidt door diverse gregoriaanse liederen.

Zorgt dit voor steeds weer een goddelijke drank in de fles en uiteindelijk, zoals onze lieve heer dat wil, tezamen met het brood in de magen van de Broeders.

Proces controle

Zo ook na de zomer bedevaarten is er meteen met het nodige enthousiasme gestart met een brouwen van een NaZomer Bier!

Want voor de broeders kan de zomer niet lang genoeg duren.

De wort tot het kookpunt

En na een uurtje of drie, vier kan het goddelijke vocht overgeheveld worden in de gist ketel om vervolgens weer twee weekjes heerlijk uit te gisten tot een mooi bier welke vergezeld van wat suikeroplossing weer gebotteld kan worden.

Nog even de kroonkurk erop en wachten maar weer!