Niet stil gezeten.

Na ons laatste bericht van oktober 2022 hier weer een update van het reilen en zeilen van de Broeders. Stilzitten is niet iets wat de broeders veel doen. Het zijn drukke baasjes die steeds opzoek zijn naar het verbeteren van de kwaliteit van hun bieren en de perfecte combinatie van smaak en uitstraling in hun bieren zoeken.

Sinds oktober is er dan ook weer veel gebeurd in de abdij van de broeders. Zo zijn er roestvrijstalen tafels aangeschaft, is er een groter spoelmeubel aangekocht, is een afzuiging in de magazijnstelling aangebracht en zijn we op weg om een extra groep in de meterkast aan te sluiten. Dit alles om het process van het brouwen verder te perfectioneren. Een mooi process wat op het lijf van de broeders is geschreven.

In de afgelopen maanden is er dan ook naarstig gebrouwen

Tweemaal de dubbel abdij gebrouwen, een heerlijke lentebok, een weizen, 60 liter zomerbier (ja de broeders denken vooruit) . En as we speak zijn de broeders bezig een sterk blond te brouwen. Deze staat momenteel te gisten en is reeds van 1059 SG gezakt naar 1006. Een sterk blond bier op basis van een kloon Duvel recept.

De broeders zijn dan ook zeer benieuwd hoe dit sterk blond bier straks op glas eruit zal zien. Is schuimkraag mooi stabiel, de EBC, het koolzuurgehalte, alcoholpercentage, smaak, geur etc.

Hier nog even een impressie van het uitmaischen van het sterk blonde bier.

Binnenkort uiteraard weer een update van onze brouwbroeders!